Oreo torta
- 2 db tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek holland kakaó
- 2 ek olaj
- 1 csipet sütőpor
- A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg görög joghurt
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 20 dkg oreo keksz
- A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 8 db oreo keksz
- ELKÉSZÍTÉS
-
- A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, kb. 15 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt. A zselatint 1 dl vízben kevergetve felforraljuk, majd a joghurtos krémhez adjuk, végül az egészhez hozzáadjuk az összetört kekszet is. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
- 6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük, a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket 1-1 fél oreo keksszel díszítjük. Az oldalára kinyomjuk a maradék tejszínt.