Oreo torta

  • 2 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek holland kakaó
  • 2 ek olaj
  • 1 csipet sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg görög joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 20 dkg oreo keksz
  • A díszítéshez:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 8 db oreo keksz
  •  
  • ELKÉSZÍTÉS
    1. A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, kb. 15 perc alatt megsütjük.
    2. A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt. A zselatint 1 dl vízben kevergetve felforraljuk, majd a joghurtos krémhez adjuk, végül az egészhez hozzáadjuk az összetört kekszet is. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
    3. 6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük, a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket 1-1 fél oreo keksszel díszítjük. Az oldalára kinyomjuk a maradék tejszínt.

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode