Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 7 dkg cukor
- 4 dl habtejszín (min. 30%-os) – a krémhez
- 20 dkg PILADELPHIA original krémsajt
- 17 dkg pirított törökmogyoró – aprítva
- 30 dkg vajas keksz
- 20 dkg nutella
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 ek. étolaj
Elkészítés:
kb. 2 dl hideg tejben csomómentesre keverem a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntöm a maradék tejet és folyamatos kevergetés melett sűrű pudingot főzök, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni.
A kihűlt vaníliáspudinghoz hozzáadom a krémsajtot, az őrölt mogyorót, alaposan kikeverem, végül hozzáforgatom a kemény habbá vert tejszínt .
Egy formába pakolom a keksz felét, megkenem nutellával (egyszerűbb vele dolgozni, ha picit felolvasztjuk), rá sorakoztatom a keksz másik felét, a tetejére simítom a krémet.
A tetejére teszek még egy sor kekszet. Majd elkészítem a csokimázt.
2 tábla csokoládét felolvasztok és 4 ek. étolajat keverek hozzá. Szépen rásímítom a kekszre.
2-3 órára hűtőbe teszem.