Egyszerű sajtos rudak

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

  • 1 db tojás
  • 50 g sajt
  •  ízlés szerint, esetleg szezámmag
 
 

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és sóval.
  4. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  5. Alsó-felső sütés 200 fok, kb 15 perc

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode