Szivárvány süti
4*2 tojásos piskótát készítek külön-külön szinezve
100 g cukor+ 40 g a habba
175 g liszt
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor
Piros, kék, citromsárga, zöld folyékony ételszinezékből 2-2 kupakkal.
A tojássárgáját kikevertem cukorral, majd hozzáadtam a tejet és az olajat.
Közben felvertem a tojásfehérjehabot a pici cukorral.
A tojássárgájás masszához hozzákevertem a lisztet és a sütőport,az ételszínezéket és a legvégén a keményre vert tojásfehérjehabbal óvatosan elkevertem.
Sütőlapon, négyszögletes kerettel (amekkorára csak elfért) sütőpapíron sütöttem.
Tűpróbával ellenőriztem, hogy jó-e már.
Krém:
4 cs. vaníliás puding
1,2 l tej
35 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
A tejben a pudingporokat simává kevertem, és felraktam a gázra. Folyamatos keverés mellett sűrűre főztem, majd kihűtöttem.
A margarint picit megolvasztottam, a cukrokkal elkevertem, és a kihűlt pudingba tettem. Jó alaposan kikevertem.
A kihűlt piskóták közé vékonyan krémet kentem. a tetejét színes szórócukorral megszórtam és hűtőbe tettem.

