Méteres kalács szelet

Sárga lap:
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1/2 csomag sütőpor

Barna lap:

  • 4 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém:

  • 3 csomag puncs ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg vaj/margarin

Tetejére:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 °C-on, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból. A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk. A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük.

Barnalap – krém – sárgalap – krém – barnalap – krém – sárgalap.

A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.



Forrás: webcukraszda

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode