Grízes krémes
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
0,5 cs sütőpor
0,5 dl olaj
csipet só
7 ek kristálycukor
8 ek liszt
2 ek cukrozott kakaópor
A krémhez:
9 dl tej
7,5 púpozott ek búzadara
112 g porcukor
112 g kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
300 g vaj
elkészítés
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A tojássárgájás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (15-20 perc). Ha kihűlt, kettévágjuk.
A tejet a kristálycukorral felforraljuk. A búzadarát is hozzáadjuk.
Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként megkavarva hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt grízes krémmel összekeverjük.
A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére.
Cukrozott kakaóval diszitettem