Turbó sós, fűszervajas kifli
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
1 tk. só
5 ek. olaj
2 dl víz
1,5 dl tej
1 tk. cukor
3 dkg élesztő
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban 20-30 percig hagyunk pihenni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket:
120 g puha vaj
1 tk. só
bármilyen fűszerkeverék
A puha vajat elkeverjük a sóval.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.
Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével megszórjuk fűszerkeverékkel majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.
Pizzavágóval 8-12 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt.
Sütőpapiros tepsire tesszük.
A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal.
Előmelegített sütőbe kb 15-18perc alatt szép pirosra sütjük.
forrás: Limara péksége
