Egyszerű tejfölös kifli-8 darab

Egyszerű és finom kifli. A zürichi kenyerem elő 20 perces pihentetése alatt állítottam össze .
 Kenyérsütőgéppel is be lehet dagasztani a tésztát, de én most kézzel csináltam, nem megeröltető . 
Utána a szokásos duplájára kelesztés, formázás, ismét kelesztés, majd 200 fokos sütőben sütés következik.

Hozzávalók:

2 dl tej

2ek. tejföl

2 ek. főtt tört burgonya

2 tk. só

1 ek 10%-os ecet

4 dkg olvasztott vaj vagy 4 ek. olaj

50 dkg liszt

1 tk. cukor

3 dkg élesztő

 

A bedagasztott, duplájára kelesztett tésztát 8 egyforma darabba vágom. Mindet négyzet alakúra nyújtom, majd az egyik sarlától elkezdem feltekerni. Mikor a közepéig érek, a sodrófát ráteszem középre és kifelé megynujtom vele a tésztát, tekerem tovább, megint sodrófávl nyújtom középről kifelé.....
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, ismét hagyom dulájára kelni, majd megszórom nagyszemű sóval(elhagyható) őket.Kicsit megspriccelem vizzel majd 200 fokon gőzös sütőben 15 percig sütöm a kifliket.

forrás: Limara péksége