Valika féle gyors kovászos kenyér
40 dkg liszt
1 dkg élesztő
3dl víz... ebből egy fakanál segítségével egy galuskaszerű masszát készítek, lefedve a pulton kell hagyni... másnap
0,5 dl olaj
60 dkg liszt
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz
Ezekhez teszem az előző este elkészített kovászt, alaposan kidagasztom, hogy szép síma felületű legyen.40 percig kelesztem, átmozgatom egy kicsit, ujra 40 perc kelesztés. Itt be lehet gyújtani a sütőt, hogy melegedjen.Megformázom a kenyeret. A jénaiba tettem sütőpapírt rá a kenyeret, tetejét egy éles késsel bevágom, alaposan bespriccelem vízzel a jénai tetőt is . Megy a sütőbe 250 fokon sütöm, a végén 10 percre leveszem a tetőt hogy szépen piruljon meg.Itt már pihen:
(Nekem két edénybe fér el)I






