Zsemle

Hozzávalók 10-12 darabhoz

50 dkg liszt

3 dl langyos víz

2,5 dkg élesztő

fél ek. cukor

1 kiskanál sóhoz

2 db tojás

 

Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan dagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.

A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle. Sütőpapiros tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog. Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket, 200 fokos, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode