Zsemle
Hozzávalók 10-12 darabhoz
50 dkg liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
fél ek. cukor
1 kiskanál sóhoz
2 db tojás
Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan dagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle. Sütőpapiros tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog. Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket, 200 fokos, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.