Virsli szezámos köntösben
hozzávalók
45 dkg liszt
15 dkg vaj
3 tojássárgája
1,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tk cukor
só
10-15 virsli
A díszítéshez:
1 tojás , szezámmag
elkészítés
0,5 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a liszthez adjuk.
Ezután következik a a tojás, az olvasztott vaj, a maradék tej és só.
Jól összegyúrjuk (5-10 percig).
A megdagasztott tésztát 1 órán át kelesztjük.
Virsliket feldaraboljuk 3-5 cm-es darabokra.
Megkelt tésztából egy jó maréknyit "kicsippentünk", és vékonyra nyújtjuk .
A virsliket betekerjük a háromszögekre (vagy amire sikerül) vágott tésztába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjünk tojással és megszórjuk szezámmal.
Készre sütjük.