Vanilia és étcsoki pudingos kalácsok
Hozzávalók a tésztához
másfél bögre langyos víz
1 tasak száritott élesztő vagy 2,5-3 dkg élesztő)
1/2 bögre méz ( vagy 15 dkg cukor)
1/2 bögre olaj
1 csapott ek só
6 bögre liszt
A töltelékhez
3 csomag vaníliás pudingpor és 3 csomag étcsokis
(lehet más ízesítésű is)
9-9 dl tej
12 ek cukor
1.A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a tejjel felfőzzük, még melegen belekeverjük a cukrot majd langyosra hűtjük.
Ez egy nagy mennyiségű tészta, kb 1 kg lisztből készül.
2.Tehát a tésztát ketté vesszük, nyújtjuk,kinyújtva még ketté vágjuk a kihűlt pudinggal megkenjük és feltekerjük. Sütőpapiros őzgerinc, kuglóf formába tesszük Nem kelesztjük újra.
3.Begyújtjuk a sütőt és máris betesszük. Ahogy a sütő melegszik, a tészta is kel.
4.A másik fele tésztával is így járunk el. Ami nem fér a formánkba, azt háromszögekre vágva, tepsiben is süthetjük.
1 tojást felverünk és megkenjük vele a tésztánkat , hogy szép szine legyen
másfél bögre langyos víz
1 tasak száritott élesztő vagy 2,5-3 dkg élesztő)
1/2 bögre méz ( vagy 15 dkg cukor)
1/2 bögre olaj
1 csapott ek só
6 bögre liszt
A töltelékhez
3 csomag vaníliás pudingpor és 3 csomag étcsokis
(lehet más ízesítésű is)
9-9 dl tej
12 ek cukor
1.A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a tejjel felfőzzük, még melegen belekeverjük a cukrot majd langyosra hűtjük.
Ez egy nagy mennyiségű tészta, kb 1 kg lisztből készül.
2.Tehát a tésztát ketté vesszük, nyújtjuk,kinyújtva még ketté vágjuk a kihűlt pudinggal megkenjük és feltekerjük. Sütőpapiros őzgerinc, kuglóf formába tesszük Nem kelesztjük újra.
3.Begyújtjuk a sütőt és máris betesszük. Ahogy a sütő melegszik, a tészta is kel.
4.A másik fele tésztával is így járunk el. Ami nem fér a formánkba, azt háromszögekre vágva, tepsiben is süthetjük.
1 tojást felverünk és megkenjük vele a tésztánkat , hogy szép szine legyen