Pizzás csiga
Hozzávalók :
a tésztához :
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3 dl langyos tej
2 teáskanál só
1 db tojás
1 db tojássárga
1 evőkanál étolaj
pizzakrém, sajt, tojásfehérje
A lisztet dagasztó tálba tesszük, A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük egy kevés tejjel. Hagyjuk, hogy meleg helyen 15 perc alatt felfusson az élesztő. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. 20 x 35 centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük pizzaszósszal és rászórjuk a reszelt sajtot. Rolád szerűen feltekerjük. 1,5 centis szeletekre vágjuk, majd a szeleteket lapjára fektetve sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, majd további kelesztés nélkül 190 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.