Ostoros rétes

Hozzávalók:
a tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
3 evőkanál olaj
6 dkg kristálycokor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só

A töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakaópo

A tetejére:
1 db tojás

Elkészítés:

A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos cukros tejben -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikavarjuk a margarint a cukorral, bele a kakaóport is. A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, és 2 egyforma részre osztjuk - ebből az egyik db-t 3, és a másik db-t is 3 részre vágjuk majd. Az első 3 db-t egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell elosztani, majd azt is 3-3 részre.) Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a beiglit - majd hármasfonássaL FONOTT KALÁCSOT hajtogatunk. Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg. Úgy 20x30 cm tepsit használjunk, mert akkor jó, ha a kalács a tepsi falához ér (mert így csak felfelé növekedhet). 10 perc pihenés után közepes lánggal 35-40 percig sütjük.