Narancslekváros-kakaós croissant

Hozzávalók:
kb. 3 dl langyos tej (most vízzel készült)
fél kocka élesztő
7 dkg cukor
60 dkg finomliszt
1 tk. só
1 nagy tojás
7 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
narancslekvár
cukrozott kakaópor

1 tojás a kenéshez

Kelesztőtálba beleraktam a lisztet, és a sót.
Kis mélyedést készítettem beletettem a cukrot,rámorzsoltam az élesztőt és ráöntöttem a vizet .
Kézi habverő dagasztó lapátjával dagasztottam és langyos helyen duplájára kelesztettem.
Ha készen van a kelesztés, négyfelé osztjuk a tésztát. Az első részt lisztezett deszkán kb. 1 cm vastag körré nyújtjuk, megkenjük lekvárral, befedjük a második tésztával megkenjük olajjal megszórjuk a kakaóval. Éles késsel, 12 szeletre vágjuk. A háromszögek széles részétől kezdve feltekerjük a kifliket. Felvert egész tojással megkenjük a tetejüket és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Kb 20 percig pihentetjük és felvert tojással megkenjük.
Előmelegitett sütőben sütjük.