Kakaós hajtovány
Hozzávalók a tésztához:
1 kg finomliszt
6 dl langyos tej
2 ek cukor
5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
1 dl napraforgó olaj
1 kk só
A krémhez:
15 dkg olvasztottmargarin
cukrozott kakaó(ezt találomra állitottam össze)
1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedagasztjuk(én mindent beletettem a Bosch gépem keverőtáljába és a dagasztókar segítségével szépen kidolgoztam)
Lisztezett deszkára borítjuk és négy felé vágjuk. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, fél cm-esre.
A margarint megolvasztjuk, megkenjük a tésztát és megszórjuk cukrozott kakaóval és feltekerjük, mint a beiglit.
Háromszögekre szeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a hajtoványokat.
A többi adag tésztával is ugyanígy járunk el.
Mig előmelegítjük a sütőt pihenni hagyjuk és felvert tojással kenjük le.
Közepes hőfokon addig sütjük, míg szép szine nem lesz.
