Kakaós hajtovány

 
Hozzávalók a  tésztához:
 
1 kg finomliszt
6 dl langyos tej
2 ek cukor
5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
1 dl napraforgó olaj
1 kk só
 
A krémhez:
 
15 dkg  olvasztottmargarin
cukrozott kakaó(ezt találomra állitottam össze)
1 db tojás (a kenéshez)
 
 Elkészítés: 
 
 A tészta hozzávalóit összedagasztjuk(én mindent beletettem a Bosch gépem keverőtáljába és a dagasztókar segítségével szépen kidolgoztam)
 Lisztezett deszkára borítjuk és négy felé vágjuk. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, fél cm-esre.
 A margarint megolvasztjuk, megkenjük a tésztát és megszórjuk cukrozott kakaóval és feltekerjük, mint a beiglit.  
 Háromszögekre  szeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a hajtoványokat.
 A többi adag tésztával is ugyanígy járunk el.
 Mig előmelegítjük a sütőt pihenni hagyjuk és felvert tojással kenjük le.
 Közepes hőfokon addig sütjük, míg szép szine nem lesz.

Készíts ingyenes honlapot Webnode