Kakaós csiga

Hozzávalók a tésztához : 62 dkg liszt, 10 dkg lágy margarin, 7 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 5 dkg élesztő, 3 cs. vaníliás cukor, 2 csipet só, 2.5 -3.5 dl tej, reszelt citromhéj

Töltelék : instant cukrozott kakaó
Lekenéshez : Olvasztott margarin

A tetejére : 2,5 dl tej, 3 cs. vaníliás cukor,3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés : Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. 
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olvasztott margarinnal .Kakaóval szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom íze lesz 

Készíts ingyenes honlapot Webnode