Diós bejgli

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja
 
Töltelékhez: 
50 dkg darált dió, 20dkg porcukor, 2 dl tej, egy marák mazsola, vaniliás cukor,1 citrom leve
 
1. Kovászkészítés:
A tejet meglangyosítjuk de nem forraljuk fel és elkeverjük benne az élesztőt, egy kanálnyi cukrot, négy kanálnyi lisztet. Meleg helyre teszzük, hogy megkeljen.
 
2. Tésztakészítés:
A többi liszteb elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót a maradék porcukrot egy csomag vaniliás cukrot, reszelt citrom héjat, a tojás sárgáját, majd a megkelt kovászt.
 
3. Tészatkészítés:
A tésztát jól összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk, meleg helyre rakjuk és megvárjuk amíg megkel,Akkor újból átgyúrjuk  négy kis cipót formálunk belőle és ismét kelesztjük.
 
4. Töltelékkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, ízesitjük a citrom levével, vaniliás cukorral, beletesszük a mazsolát és a diót. Összeforraljuk és kihűtjük.
 
5. A tészta betöltése:
A megkelt tésztákat vékonyra nyújtjuk a töltelékkel megkenjük, tepsibe rakjuk . Tetejét megkenjük tojássárgájával és két órára hűvös helyre(pl spejz) tesszük.
Amikor rászáradt a tojássárgája, megkenjük a felvert tojásfehérjével és azzal is hűvösre teszzük.Kb 4 óra elteltével, behozzuk a konyhába , míg előmelegítjük a sütőt, fogvájóval megszúrkáljuk és közepes hőfokon sütjük.