Csokis puffancs

24 db
Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt
12 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2 db tojás
10 dkg vaj


A krémhez:

2 dl tej
2 db tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó+ 1 tábla csoki
4 dkg vaj

A lisztet a dagasztótálba tesszük. Közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük a langyos tejjel és 15 perc alatt hagyjuk felfutni.Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. 1,5 órán át meleg helyen kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és simára keverjük. Beletesszük a vajat és vízgőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik.

Ha a tésztánk megkelt nagyon enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 40x60 centis téglalappá nyújtjuk, középen kettévágjuk a tésztát, és mindkét tésztánkra csokikrémet kenünk. Két oldalról felhajtjuk a tészta két szélét, aztán az egészet, mint egy könyvet ketté hajtjuk.
Újra kinyújtjuk a tésztát 20*30 cm-re és újra hajtogatjuk. Ugyanigy járunk el a másik tésztánkkal .Vastagabb szeletekre vágjuk és kivajazott muffin formában még kb 1 órát kelesztjük és előmelegitett sütőben kb 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük

Készíts ingyenes honlapot Webnode