Keksz, csokis lappal, sós karamellával

Hozzávalók:
300 g finomliszt
csipet só
200 g hideg vaj kockára vágva
100 g porcukor
1-2 ek. hideg tejszín
 
Az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Fóliába csomagoltam és legalább egy órára hűtőbe tettem, de akár 2-3 napig is pihenhet ott.
Míg a tészta hűlt készíthetjük a csokilapokat.. 2 tábla tortabevonót vízgőz fölött felolvasztottam, simára kevertem addig kevergettem míg szépen felolvadt. A szilikon formát egy tálcára (vagy más sima felületre) tettem, a mélyedéseibe kanalaztam a csokiból, majd pár centi magasságból párszor a tálcára ejtettem, így a csoki felülete szépen kisimult. Hűtőbe tettem míg megdermedt. 
Óvatosan kipattintottam a formából, és elkészítettem a következő hat lapot.
 
A sós karamellához 15 dkg cukrot 1,5 evőkanál vízzel egy kisebb lábasban tűzre tettem. Addig melegítettem, míg szép borostyánszínű lett, akkor egy nagy evőkanál vajat is beledobtam, habverővel simára kevertem, majd kb. 1,5 deci tejszínnel felöntöttem. Addig kevergettem, míg kissé besűrűsödött. Egy jó nagy csipet sót szórtam bele és hagytam kihűlni.
(Köszönet a receptért Limarának)