Csokis keksz-amerikai keksz
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 50 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 25 dkg olvasztott vaj
- 4 kávéskanál méz
- csokicsipsz ízlés szerint vagy csoki felaprítva
Elkészítés: A lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport, összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a villával elhabart tojást és mézet, nagyjából összekeverjük, majd hozzáadjuk a csokidarabkákat is, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Egy kanállal félgömböket kupacolunk a masszából sütőpapírral fedett tepsire, és 220 fokos sütőbe toljuk 10 percre.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, de már langyosan is nagyon finom. A teljesen kihűlt kekszeket tárolhatjuk fémdobozban, sokáig eláll – már ha nem fogy el azonnal!