Csokis keksz-amerikai keksz

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 25 dkg olvasztott vaj
  • 4 kávéskanál méz
  • csokicsipsz ízlés szerint vagy csoki felaprítva

Elkészítés: A lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a  cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport, összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a villával elhabart tojást és mézet, nagyjából összekeverjük, majd hozzáadjuk a csokidarabkákat is, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

Egy kanállal félgömböket kupacolunk a masszából sütőpapírral fedett tepsire, és 220 fokos sütőbe toljuk 10 percre.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, de már langyosan is nagyon finom. A teljesen kihűlt kekszeket tárolhatjuk fémdobozban, sokáig eláll – már ha nem fogy el azonnal!