Cigánypecsenye

Hozzávalók a páchoz:
Kb. 2,5 kg sertéstarja 
8 ek. olaj
ízlés szerint fokhagymakrém
4 ek. mustár 
4 ek. fűszerpaprika
majoranna
fehér bors
 
További hozzávalók:
1-1,5 kg vöröshagyma
1 kg füstölt szalonna
liszt
fűszerpaprika
olaj
 
 
Elkészítése:
Az olajat, a fokhagymakrémet, a mustárt, a fűszerpaprikát és a fűszereket összekeverjük egy tálban. A felszeletelt tarja széleit bevagdossuk és az előre kikevert páccal mindkét oldalát alaposan bekenjük. Minimum 1 órára félre tesszük. 
A szalonnát felszeleteljük és bevagdossuk a széleit (nem klopfoljuk) és kevés olajon lesütjük. A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk, kevés olajon, sóval megdinszteljük. A húsokat fűszerpaprikával elkevert lisztbe beleforgatjuk. Főzőlapon 10-es fokozaton olajban sütjük a húsok mindkét oldalát 3-3 percig. Amikor a hagyma megdinsztelődött tepsibe tesszük, rátesszük a kisült hús szeleteket és a tetejére a megsült szalonnát helyezzük. A sütésből maradt zsíradékokkal meglocsoljuk a húsokat és kb. fél órára sütőben átsütjük. 
Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
 
Készíts ingyenes honlapot Webnode