Cigánypecsenye
Hozzávalók a páchoz:
Kb. 2,5 kg sertéstarja
8 ek. olaj
ízlés szerint fokhagymakrém
4 ek. mustár
4 ek. fűszerpaprika
majoranna
fehér bors
só
További hozzávalók:
1-1,5 kg vöröshagyma
1 kg füstölt szalonna
só
liszt
fűszerpaprika
olaj
Elkészítése:
Az olajat, a fokhagymakrémet, a mustárt, a fűszerpaprikát és a fűszereket összekeverjük egy tálban. A felszeletelt tarja széleit bevagdossuk és az előre kikevert páccal mindkét oldalát alaposan bekenjük. Minimum 1 órára félre tesszük.
A szalonnát felszeleteljük és bevagdossuk a széleit (nem klopfoljuk) és kevés olajon lesütjük. A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk, kevés olajon, sóval megdinszteljük. A húsokat fűszerpaprikával elkevert lisztbe beleforgatjuk. Főzőlapon 10-es fokozaton olajban sütjük a húsok mindkét oldalát 3-3 percig. Amikor a hagyma megdinsztelődött tepsibe tesszük, rátesszük a kisült hús szeleteket és a tetejére a megsült szalonnát helyezzük. A sütésből maradt zsíradékokkal meglocsoljuk a húsokat és kb. fél órára sütőben átsütjük.
Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

