Kezdőlap
Oldaltérkép
RSS
Nyomtatás
Babi boszikonyhája
Keresés
Anya vagyok és élvezem :)
Menü
Kezdőlap
Levesek
Főzélekek
Tejfölös krumplifőzelék
Babfőzelék
Tökfőzelék
Húsos ételek
Csirke húsos ételek
Papusas
Kelt tészták
Pizzák
Kenyerek
Kiflik
Hamburger
Piskóta alapú sütik
Édes sütik
Sütés nélküli édességek
Kekszek
Kuglófok
Torták
Fondant recept
Tejes desszertek
Leveles tésztából készültek
Sós aprósütik
Elérhetőség
Babi boszikonyhája
babi741118@gmail.com
Kezdőlap
>
Főzélekek
>
Tökfőzelék
Tökfőzelék
Hozzávalók
1 kg
fagyasztott tök
1.5 l
víz
(ha frissből készítjük, fagyasztottnál, amennyi éppen ellepi)
3 csapott ek
finomliszt
2.5 dl
tejföl
(20 %-os)
1 ek
ecet
(10 %-os)
2 ek
cukor
1 teáskanál
fűszerpaprika
(őrölt)
2 csokor
kapor
(nagy )
1 kávéskanál
só
Elkészítés
Feltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, cukorral főni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miután felforr.
Közben csomómentesre kavarjuk a lisztet a tejföllel. Hozzátesszük a paprikát is.
Keveseket kiveszünk több részletben a tök levéből, és a tejfölös lisztet ezzel felhigítva, (folyósra ) keverjük.
Majd visszaöntjük a fővő tökhöz, jól elkavarjuk benne, és összeforraljuk.
Az ecetet is beleöntjük, esetleg sózzuk, cukrozzuk még.
Az apróra vágott kaprot most tesszük bele, egyet rottyantunk még rajta, és kész.
Webnode, az innovatív webépítő
Megnyerő weboldalad lehet ingyen!
Kezdd el