Tejfölös krumplifőzelék
- 1kgburgonya
- 1fejvöröshagyma
- 1ekétolaj
- 1mkpirospaprika
- 2dbbabérlevél
- só (ízlés szerint)
- 1tkházi paprikakrém
- 1tkételízesítő
- 1tkmajoránna
- 3ekfinomliszt
- 2dltejföl
- 1ekecet
-
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk és étolajon kissé megdinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. Ezután 2,5 liter vizet öntünk rá, és beletesszük a krumplit és puhára főzzük.
- A liszttel elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítetjük a végén.