Fondant egyszerűen pillecukorból

Hozzávalók: 
30 dkg fehér pillecukor (Marshmallow) 
30 dkg  finom porcukor 
1 evőkanál víz 
sütőmargarin az olvasztáshoz, az edény vastagon való kikenéséhez, és a gyúráshoz, és nyújtáshoz a kézre porcukor a gyúráshoz, és nyújtáshoz a munkalap felületére 
Elkészítés: 
A pillecukrot egy alaposan kikent, mikrózható edénybe tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál vizet és 30 dkg porcukrot, és felolvasztjuk a mikróban . 
Kb. 20-30 mp-ig melegítsük, keverjük át fakanállal, amit előzőleg margarinnal bekentünk, hogy ne ragadjon rá az anyag.
Ismételjük 2-3 alkalommal, míg teljesen lágyra, folyósra felolvad. Itt lehet bele tenni a por ételszínezéket is (folyékonyat nem ajánlok hozzá)
 
Fakanállal átkeverjük egyenletesre, és félre tesszük kicsit hülni.Amikor langyosra hűlt margarinos kézzel kivesszük a tálkából és formázgatjuk.
margarinos tányéron teljesen kihütjük. Porcukros lapon átgyúrjuk és pár órára félre tesszük további feldolgozásig.
Csomagoljuk be légmentesen folpackba, és tároljuk jól záródó dobozban. Másnapra a puha massza kellőképpen megkeményedik. Ha nagyon keménnyé válna, pár másodpercre tegyük ismét mikróba langyosodni, és ismét gyúrható lesz (a kezünkre vigyázzunk, nehogy túlzottan felmelegítsük!)
 
Nyújtáskor ha ragadna a sodrófát kenjünk be margarinnal.
 
 
Virágokhoz (2 szín)
Hozzávalók: 
5-5 dkg pillecukor (8 db a nagyból)
5-5 dkg porcukor
fél evőkanál fele víz
ételszinezék por