Mézes krémes

Hozzávalók a  tésztához:

15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 tojás
1 kiskanál keserű kakaópor
45 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg margarin
 
A krémhez:
3 csomag Vanillincukor
7,5 dl tej
15 dkg búzadara
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
 
A mázhoz:
2 evőkanál víz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
 
Elkészítés:
A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött kb.15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük. A tűzről levéve azonnal összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Négy részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 31*34 cm-es lapokká nyújtjuk(nekem ekkora a gáztepsi). Előmelegített sütőben, a közepes hőfokon óvatosan sütjük (gyorsan megéghet) a tepsi lisztezett alján A másik három lapot ugyanígy sütjük meg. 
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük.
2-3 óra alatt puhul már annyit, hogy fogyasztható.
 
 
Készíts ingyenes honlapot Webnode