Kinder Bueno
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, fél csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió vagy sótlan mogyoró, kb. 1/2 üveg mogyorókrém, háztartási keksz
Krém: 1/ 2 liter tej, 6 db tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál liszt, 10 dkg csokoládé, 25 dkg margarin
5 dl Meggle cukrászhab, vagy Hulala habtejszin
A tészta elkészítése:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Sütőpapiros tepsibe tesszük ( kb. 32 * 24 cm ) , megszórjuk a vágott dióval vagy mogyoróval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük olvasztott mogyorókrémmel.
A krém elkészítése : a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Összeállítás : A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére 5 dl tejszínből vert kemény habot teszünk, kedvünkre díszithetjük.
Úgy az igazi, ha másnap fogyasztjuk.
forrás: Andi konyhája