Kinder Bueno

Hozzávalók:

6 db tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étolaj,      2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, fél csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió vagy sótlan mogyoró, kb. 1/2 üveg mogyorókrém, háztartási keksz
Krém: 1/ 2 liter tej, 6 db tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál liszt, 10 dkg csokoládé, 25 dkg margarin

5 dl Meggle cukrászhab, vagy Hulala habtejszin

A tészta elkészítése:

A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Sütőpapiros tepsibe tesszük ( kb. 32 * 24 cm ) , megszórjuk a vágott dióval vagy mogyoróval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük olvasztott mogyorókrémmel.

A krém elkészítése : a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük.

A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.

Összeállítás : A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére 5 dl tejszínből vert kemény habot teszünk, kedvünkre díszithetjük.

Úgy az igazi, ha másnap fogyasztjuk.

forrás: Andi konyhája

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode