Képviselő fánk
tészta: 24dkg finomliszt, 2 dl olaj, 2 dl víz, 2 csipet só, 2 tk cukor, 6 tojás
krém: 4 dl tej 1 cs. tejszínízű pudingpor, 15dkg cukor
2,5 dl habtejszín
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet felforraljuk, és a keveréket beleöntve, sűrűre főzzük. Mikor kész, tűzről levéve belekeverjük a cukrot és hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt felverjük ( hűtőből-hidegen) és egy kicsit a kihűlt pudingba keverünk belőle
A tésztához az olajat, a vizet, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk, Fakanállal belekeverjük a lisztet és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától. Tűzről levéve, kicsit hűlni hagyjuk és gépi habverővel lassu fokozaton belekeverjük az egész tojásokat egyenként. Ezután nyomózsákba töltjük ls halmokat nyomunk sütőpapiros tepsire. Pici vízzel megpermetezzük, és előmelegített sütőben sütjük. A sütő ajtaját nem szabad nyitogatni mert összeesik a tészta.
Kihűlés után kettévágjuk és nyomózsák segítségével először krémmel, majd habbal megtöltjük