Hamis marcipános szelet


Hozzávalók: gáztepsihez
18,75 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
2 kisebb tojás
4,5 evőkanál kakaópor
3/4 cs. sütőpor
22,5 dkg liszt
3,75 dl kefír vagy egy nagy pohár tejföl

A hamis marcipánhoz:
-37,5 dkg vaj vagy margarin
30 dkg cukor
37,5 dkg búzadara
1 zöld mandulaaroma 

A tetejére:
15 dkg tortabevonó
1,5 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tésztához a vajat/margarint a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojást, majd a kakaóporral és sütőporral elvegyített lisztet, végül a kefirt.
A sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezem a tortakeretet és a masszát elsimítom, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm (tűpróbáig)
Közben a hamis marcipánhoz megolvasztom a vajat/margarint, belekeverem a cukrot és a búzadarát, felforralom és lassú tűzön picit főzöm - pár percig csak! Ebben az esetben a gríz nem főni fog, hanem picit sülni fog, és nem fog megpuhulni, ropogós marad, hiszen nem lágy, puha masszát akarunk, hanem marcipán jellegűt, hogy a szemcsék ropogjanak a fogaink között - mint a marcipán. (A végén, amikor a süteményen megszilárdul, tényleg olyan lesz, mint ha marcipán lenne). Amikor elzárom alatta a tűzhelyet, akkor ízesítem az aromával
Amikor langyosra hűlt és félig megdermedt (de még kenhető és picit igazítható), akkor a tésztára kenem a masszát. (Ne hagyjuk teljesen kihűlni, mert úgy nem fogjuk tudni rákenni a tészta tetejére!)
Ha teljesen kihűlt a tésztán a massza, akkor a csokoládét vízgőz felett megolvasztom, elkeverem az olajjal és a sütemény tetejére simítom.
Hűtőbe teszem
Készíts ingyenes honlapot Webnode