Fanta szelet
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
20 dkg porcukor
-
18 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A tetejére
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
- Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
- Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
- A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
- Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
- A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesremegfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
- A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.