Fanta szelet

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

 
 

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
  2. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
  3. Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
  4. A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
  5. Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
  6. A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesremegfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
  7. A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode