Ecetes piskóta (tojás nélküli)
150 gr cukor
5 evőkanál kakaó
1 vaníliás cukor
6 evőkanál étolaj
3 evőkanál 10%-os ecet
250 ml víz
250 gr liszt
1 cs. sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
pici só
A cukrot a kakaóval, vaníliás cukorral elvegyítem, majd hozzáadom az étolajat és simára keverem.
Ezután kikavarom a masszát az ecettel és hozzáadom a vizet.
Egy keverőtálban összedolgozom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és egy csipet sót.
A lisztes keverékbe állandó kavarás mellett beledolgozom a folyékony alapanyagokat.
Tepsiben, sütőpapiron sütöm.
Krém:
3 vaniliás pudingot, 9 dl tejben sűrűre főzünk. Mikor levesszük a gázról 15 ek. cukrot keverünk el benne.
25 dkg margarint habosra keverünk. Mikor a puding kihült, a margarint belekeverjük.
Összeállitás:
a piskótára egy kevés olvasztott nutellát kenünk, megszórjuk durvára vágott dióval. Megkenjük a vaniliás krémmel, és a tetejére 5dl keményre vert tejszínhabot teszünk. Díszitésül tortabevonót reszelünk rá