Dupla csokis muffin
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finom liszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tk. sütőpor
4 egész tojás
2 tk. szódabikarbóna
4 ek. cukrozatlan kakaó
2 kis pohár natúr joghurt
2 dl tej
10 dkg durvára vágott csoki
Krémhez:
2 tasak főzős csoki pudingpor
6 dl tej
20 dkg margarin
4 ek. cukrozatlan kakaó
30 dkg porcukor
színes szórócukor
A sütőt közepes hőmérsékletre elmelegítjük, a csokit felaprítjuk.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a kakaót és a csokit, egy nagy keverő tálba tesszük és lazán összeforgatjuk.
A puha margarint( ha nem túl puha, mikróban pár másodperc alatt megpuhul :) ) , a tojásokat, a joghurtokat kézi habverő segítségével kikeverjük, majd a lisztes keverékbe öntjük. Ezután adagoljuk hozzá a tejet,hgy megfelelő állagú legyen. Nekem épp 2 dl-re volt szükségem.
A muffinformába papirkosárkát teszünk(vagy ennek hiányában kivajazzuk) és 2/3ig töltjük a tészta masszájával.
Nekem ebből az adagból 48 db lett.
Míg sül szépen sorban, addig elkészítem a krémet:
A tejben megfőzöm a pudingot a szokásos módon, majd kihűtöm.
A lágy margarint (szükség szerint ezt is olvasztom picit) kikeverjük a kakaóval és a porcukorral.Majd a kihült pudinggal vegyitjük.
Én általában a gépi habverő segítségével szoktam átkeverni, mert úgy szebb krémesebb.
Mikor kisült minden muffin, és kész lett a krém nyomózsákba töltjük és a muffinok tetejére körkörösen nyomjuk.
Ennek hiányában, kanállal is rákanalazhatjuk. A tetejét színes szórócukorral megszórjuk.


