Bounty szelet

Hozzávalók

 1 tepsi
  1. A barna lapokhoz:
  2. 450 gr liszt
  3. 210 gr vaj
  4. 210 gr porcukor
  5. 2 db tojás
  6. 2 ek cukrozatlan kakaópor
  7. 10 gr sütőpor
  8. A kókuszos tésztához:
  9. 6 db tojásfehérje
  10. 200 gr porcukor
  11. 200 gr kókusz reszelék
  12. A krémhez:
  13. 6 db tojássárga
  14. 200 gr porcukor
  15. 200 gr vaj
  16. 24 gr vaníliás cukor
  17. 5 ek liszt
  18. 5 dl tej
  19. A tetejére:
  20. 150 gr étcsokoládé
  21. 3 ek étolaj

Elkészítés

  1. Barna tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat. Hozzáadjuk a tojásokat, vajat és összegyúrjuk. Két egyforma részre osztjuk.

  2. Tepsit zsírozunk, lisztezünk (22×38). Az egyik barna tésztát lisztezett deszkán tepsi méretre nyújtunk és a tepsibe rakjuk. A 6 db tojást ketté választjuk.

  3. Sütőt bekapcsoljuk 180 C-ra. A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni. Amikor keményedik hozzáadjuk a porcukrot és jó keményre verjük. Óvatosan a habhoz keverjük a kókusz reszeléket. Majd a tepsiben lévő barna tésztára simítjuk. Kinyújtjuk a másik barna lapot és befedjük a kókusz habot vele. Sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

  4. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat, porcukorral, vaníliás cukorral, liszttel és 1 dl tejjel simára keverjük. A maradék 4 dl tejet forrni tesszük, bele öntjük a tojássárgás masszát és jó sűrűre főzzük. Hűlni tesszük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk.

  5. A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet. A csokit apróra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük az étolajat majd a krém tetejére simítjuk. Ha megdermedt a csoki szeleteljük.

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode