Barackok

Hozzávalók:

A tésztához: 75 dkg liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kiskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál 10 % ecet, kicsi víz (amennyit felvesz)
A töltelékhez: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 dkg vaj, fél ü. rumaroma, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár.
A díszítéshez: ételfesték, kristálycukor, fondant

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, az ecetet, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis vizet adjunk apránként hozzá. Egy jól gyúrható, könnyen formázható masszát kell kapnunk.
Kis golyókat formázunk, és egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, picit megnyomkodjuk. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
A megsült sütemények belsejét hegyes kis késsel l kikaparjuk, még langyosan az aljuk felőli oldalon. 
A kikapart tésztát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit, és egybegyúrjuk.
Két-két üreges tésztafélgömböt összeragasztunk a töltelékkel.
Az egyberagasztott gömböket kis ételfestékkel megszínezzük, aztán kristálycukorba hempergetjük.
Fondant levelekkel és szárral diszíthetjük