Almás tiroli rétes

Hozzávalók 3rúd tésztájához:
 
32dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg tejföl, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, csipet só
 
a töltelékhez: 80 dkg-1kg alma,  10 dkg cukor ízlés szerint (nálam kb. 10 dkg), 1 tk  fahéj,1 dl víz, zsemlemorzsa,a teteje megkenéséhez tojás.
 
A tészta hozzávalóit  összedolgoztam, cipót formáltam belőle, és amíg pihentettem, elkészítettem a tölteléket. 
Az almát meghámoztam, kis kockákra vágtam, a cukorral és a fahéjjal nagyon rövid ideig pároltam annyi zsemlemorzsát hintettem rá ami felszivja benne a nedvességet 
A tésztát kinyújtottam olyan szélesre amekkora a tepsim, hosszában nyújtom(igy vágom fel 3 felé), minden lapom széléből levágtam két vékony csíkot(diszitésnek) közepére almás tölteléket raktam . Egyik oldalról behajtom a tésztát, megkenem tojással, ráhajtom óvatosan a másik felét. Majd az egészet lekenem tojással. A vékony csikokat S alakban ráteszem a tésztára díszitésnek, majd a másikat forditva, tepsibe sütőpapirra emelem és villával megszúrkodtam. Előmelegített sütőben sütöttem meg. 
Kihűlés után szeletelhető.
 

Készíts ingyenes honlapot Webnode