Szezámmagos csirke(kinai )

1 egész csirkemell kifilézve
A bundázáshoz:
9 evőkanál liszt
1 evőkanál Vénusz olaj
2 tojás
csipet só
1-1,5 dl víz
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
ketchup,méz ízlés szerint chili paprika!!3-4 e.k. szezámmag!!!
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk.
Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerinti a ketchupot, mézet, chilit vagy Erős Pistát. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, meg szórjuk szezámmaggal majd tálra tesszük.

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode