Pásztortarhonya ahogy én készítem
Hozzávalók:
1kg tarhonya, 4 közepes krumpli, kb 60 dkg csirkemell kockázva, fél szál szárazkolbász, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, olaj, pirospaprika, só
Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajon megpirítom, közben a sütőmet előmelegitem. Mikor szépen megpirult sózom, felöntöm vizzel, átkavarom és még annyi vizet öntök rá, hogy ellepje a tarhonyát + kb 1 ujjnyi magasságban legyen a víz. Ezután berakom a meleg sütőben és ott puhára párolom.
Közben olajon üvegesre piritom az apróra vágott vöröshagymát(csipet sót teszek rá), megszórom pirosparikával,elkeverem. Ráteszem a kockára vágott csirkemellet, a felkockázott krumplit, a felapritott paradicsomot, paprikát. A kolbászt karikákra vágom majd még azt is 4 felé, és igy teszem bele a a pörköltes alapba. Felöntöm vízzel, ízesitem sóval. Ha megfött(kb ekkorra a tarhonyám is elkészült majdnem teljesen) a tarhonyát, beleteszem ebbe a pörköltes alapba, átkeverem összeforralom és kész.Picit állni hagyom, hogy megszívja magát a tarhonya. Jó étvágyat
