Fokhagymás csirkemell

Hozzávalók

 6 adag
  1. 1 kg csirkemell filé
  2. 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 150 ml tejföl (20%-os)
  5. 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  6. feketebors (őrölt)

Elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk.

  2. A tojásokat villával összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a fűszerpaprika és az áttört fokhagyma is, ezt jó alaposan összekeverjük.

  3. Ebbe a masszába beletesszük a csirkemellet, úgy hogy mindenhol alaposan befedje azt. Majd ezt az egészet egy napra a hűtőbe tesszük.

  4. Mielőtt sütnénk, kivesszük a hűtőből, a szeleteket lisztbe forgatjuk

  5. Bő forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük.

  6. El is készült a tökéletes fokhagymás csirkemell.