Eszterházy csirkemell
1 kg csirkemell filé
2 vöröshagyma
olaj
1 nagy doboz tejföl
1 tk. mustár
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
2 tk. pirospaprika
2-3 ek. liszt
pici cukor
só, bors, ízvarázs
1-2 babérlevél
spagetti tészta
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, picit állni hagyjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
Olajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, pirospaprikát, sót, borsot, babérlevelet, ízesítjük ízlés szerint, és az egészet puhára főzzük.
A tejfölt elkeverjük a cukorral, liszttel, mustárral, és behabarjuk vele az ételt. Összefőzzük.
A tésztát kifőzzük.