Cézár saláta
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
fokhagymás csirkesült fűszerkeverék
kevés olaj
1 nagy és kis pohár natúr joghurt
1 tzatziki salátaöntet por
1 fél fej fejessaláta
20 dkg sajt
uborka(elhagyható)
A csirkemellet vékony csikokra vágom. A fűszerkeverék negyedét elkeverem 2 evőkanál étolajban és a húst beleforgatom, majd forró serpenyőben megsütöm. Félreteszem hűlni a húst.
A salátát csikokra vágom és egy fedeles müanyag edénybe rakom , ráhalmozom a kihűlt húsokat.
A joghurtokat egy tálba rakom, beleöntöm a tzatziki port és jól átkeverem, majd jó alaposan meglocsolom a salátát és a húst.
Az egészet átforgatom.
Sült krumplival kínálom. Tálaláskor a tányér egyik felére rakom a salátát a másik felére a krumplit a kettő közé pedig gazdagon meghinem reszelt sajttal. Uborka szeletekkel díszítem.
